Apă minerală contaminată cu fecale, retrasă de pe piață. Scandal legat de una dintre cele mai renumite mărci la nivel mondial

0
396 vizualizari
views

Alertă de sănătate în Franța, după ce gigantul Nestle a anunțat că va distruge aproximativ 40 de milioane de sticle de apă minerală.

Din cauza unei posibile contaminări cu bacterii fecale. Anunțul a stârnit un val de reacții, iar presa a dezvăluit o serie de practici controversate, precum dezinfectarea izvoarelor.

Compania alimentară Nestlé a fost nevoită să oprească o parte din producția cunoscutei ape minerale Perrier în Franța. Motivul este contaminarea cu bacterii fecale, inclusiv E. coli, identificate în apele subterane după ploile abundente . Autoritățile au ordonat ca o fabrică de îmbuteliere din sudul țării să nu fie folosită momentan, pentru a evita orice risc pentru sănătate, scrie Chip.de, citat de doctorulzilei.ro.

Compania nu a dezvăluit numărul exact al sticlelor afectate, dar un reprezentant al sindicatului estimează că este vorba de aproximativ 40 de milioane. Cu toate acestea, Nestlé subliniază că toate sticlele de pe piață sunt sigure.

În ianuarie, presa franceză a dezvăluit că ar fi dezinfectat ilegal apa de izvor – un tratament care nu este permis pentru apa de izvor vândută ca atare, iar compania a recunoscut că a tratat apa cu cărbune activ și raze UV pentru a asigura siguranța alimentară. După ancheta de presă, practică a fost oprită.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ