Alertă de securitate pentru telefoanele mobile: au fost descoperite vulnerabilități cu riscuri majore

0
257 vizualizari
views

Apple solicită utilizatorilor să-și actualizeze de urgență iPhone-urile din cauza unei amenințări de securitate legate de softul de spionaj Pegasus, identificată de cercetătorii de la Citizen Lab.

Toți utilizatorii sunt sfătuiți să își actualizeze dispozitivele la versiunea iOS 16.6.1 pentru a evita potențialele riscuri.

Apple îndeamnă utilizatorii să își actualizeze imediat iPhone-urile ca răspuns la o amenințare majoră de securitate. Apple a lansat iOS 16.6.1 cu remedieri de securitate critice pentru două vulnerabilități exploatate activ – una în cadrul ImageIO și alta în Wallet.

Cercetătorii de la Citizen Lab, afiliați Universității din Toronto, au descoperit că dispozitivele Apple sunt susceptibile la breșe în sistemul lor de operare, fiind ținta softului de spionaj Pegasus. Acest software este produs și comercializat de NSO Group, o firmă israeliană.

Citizen Lab a detectat această problemă în timp ce analiza un dispozitiv aparținând unui angajat al unei organizații internaționale cu sediul în Washington DC.

În urma descoperirii, ei au comunicat rapid cu Apple și au oferit asistență în investigația efectuată de companie.

Cine este vizat

Deși Pegasus este un instrument costisitor, fiind folosit în general pentru a monitoriza disidenți, jurnaliști și opozanți politici, majoritatea utilizatorilor nu ar trebui să se simtă vizați direct. Cu toate acestea, din pricina potențialei vulnerabilități, Citizen Lab sfătuiește pe toată lumea să actualizeze dispozitivele.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ