Alegeri locale 2016 într-un singur tur. Care sunt candidații înscriși la Codlea?

0
922 vizualizari
views

La alegerile locale va câștiga candidatul cu procentul cel mai bun, fără să fie necesar trecerea pragului de 50%, caz în care ar fi fost organizat cel de al doilea tur de scrutin cu primii doi clasați.

Judecatorii Curții Constitutionale au respins, miercuri, 4 mai, sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind organizarea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin. Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, după ce Curtea Constituțională s-a pronuntat în acest caz, că o primă sesizare a lui Liviu Avram a fost „respinsă ca neîntemeiată”, arătând că este rolul Parlamentului să stabilească legea electorală și modalitatile de organizare a alegerilor și nu s-a găsit niciun motiv pentru care acest lucru să se schimbe.

Cea de-a doua sesizare a jurnalistului a fost respinsă ca inadmisibilă, Augustin Zegrean declarând că „acest lucru nu are legatură cu cauza trimisă judecății. În acest dosar se judecă posiblitatea autorului excepției de a candida sau nu cu semnăturile pe care le-a depus, nu se judecă legea electorala în ansamblul ei”.

Municipiul Codlea are 8 candidați înscriși în cursa pentru primărie.

  1. Muntean Cătălin George – PNL
  2. Coste Marius – PSD
  3. Oprea Octavian – PRM
  4. Ciolan Ștefan Octavian – ALDE
  5. Albu Vlad Erwin – UPC+FG
  6. Nedeluț Ovidiu – PER
  7. Chira Adam Raimond – PV
  8. Leizeriuc Titus – Independent

alegerile_locale_2016

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic