Activități de prevenire pentru siguranța persoanelor cu dizabilități

0
971 vizualizari
views

Polițiștii brașoveni au participat la 6 întâlniri, la care au fost prezente 318 persoane, cu scopul derulării unor activităţi de informare a persoanelor cu handicap (adulţi şi copii) şi a asistenţilor personali, pentru reducerea riscului de victimizare. Activitățile s-au desfășurat în baza protocolului încheiat între Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, și Direcţia de Servicii Sociale din Primăria Municipiului Brașov.
Aceste activități au vizat pregătirea antivictimală a participanților prin prezentarea modurilor de operare ale infractorilor, caracteristicile autorilor și victimelor infracțiunilor, recomandări pentru prevenirea implicării în astfel de fapte (furturi, înșelăciuni, tâlhării).
Polițiștii și-au susținut alocuțiunile pe baza materialelor video prezentate, după care au fost purtate discuții cu persoanele prezente cu privire la metodele ce pot fi utilizate pentru ieșirea din situațiile riscante.
De asemenea, au fost prezentate cauzele și condițiile producerii accidentelor rutiere precum și recomandări pentru prevenirea implicării grupurilor țintă mai sus amintite în astfel de situații.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic