30 septembrie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale

0
860 vizualizari
views

Anul acesta, a crescut numărul codlenilor care s-au grabit să își plătească impozitele locale până la sfârșitul primului semestru, scadent la 30 martie.

Contribuabilii sunt așteptați în continuare să se îndrepte spre ghiseele Direcției Impozite și Taxe Locale din cadrul primăriei pentru a-și achita obligațiile către stat pana la 30 septembrie, ultima zi de plată a dărilor fiscale.

Bilanțul realizat de municipalitate la sfârşitul primului trimestru al acestui an în ceea ce privește încasările din taxe şi impozite arată că acestea se menţin la un nivel bun, comparabil cu cel de anul trecut, şi chiar uşor mai ridicat în cazul persoanelor fizice.

Potrivit Corinei Slăveanu, Șef Serviciu Direcția Impozite și Taxe Locale din Codlea

„”Taxa pentru clădiri la persoanele fizice a fost plătită în proporție de 71,3% până la 30 iunie, pe când 71,7% din contribuabili au achitat impozitele pentru terenuri.

Mai mult de jumătate dintre codleni și-au plătit taxele și pentru autoturisme și terenuri extravilane. Procentaje similare găsim și la persoanele juridice””

Dacă cei care și-au achitat obligațiile fiscale pentru primul semestru, au primit și o bonificație de 10 procente, contribuabilii care vor depăși termenul limită, vor avea parte de penalizări de 2 % din valoarea taxei fiscale neachitate la timp.

Municipalitatea va recurge și la proceduri de executare silită, trecându-se la popriri pe venituri, dar și conturi bancare ale persoanelor fizice, cât și ale agenților economici.

Codlenii cu întârzieri majore la achitarea taxelor locale, se vor confrunta cu măsuri drastice: se va pune sechestru pe autoturisme și pe bunuri imobile ( clădiri și terenuri) pentru care se va face o evaluare de către reprezentanții municipalității.

Până la finalul anului trecut, locuitorii orașului au fost harnici și și-au plătit aproape integral darile

fiscale. Pentru restanțierii de mai bine de 4-5 ani au intervenit măsuri drastice, recurgându-se la sechestru pe bunuri imobile ( clădiri, terenuri) pe care s-au făcut evaluări.

Astfel, în urma licitației organizate de Primăria Codlea, a fost vândut în premieră un apartament din zona Codlea Nord.

Programul de lucru:

Luni-Miercuri : 8.00-13.30

Joi: 8.00-13.30 si 15.00-17.00

Vineri: 8.00-12.00

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic